Nieuws

12/04/2019 - 11:30

“Workshop fermenteren” i.s.m. De Wilde Goesting

 

We gaan ontdekken, proeven, fantaseren en dromen maar zeker ook doen. Tips & trucjes om geslaagde groentefermenten te maken en te gebruiken in de keuken komen uitgebreid aan bod. 

Na de workshop ga je naar huis met je zelf gemaakte groente ferment, een handboekje en bakken vol goesting om zelf aan de slag te gaan.

Wie is Sam Dewilde?

Ik volgde mijn culinaire opleiding in hotelschool “Ter Duinen” in Koksijde. Na wat reis - en werk avonturen was ik zeven jaar medezaakvoerder van restaurant African Queen.

Momenteel ben ik ook praktijkleerkracht bij CVO Gent.

Als zoon van de oprichters van natuurvoedingsbedrijf ‘De Hobbit’ is de fermenteermicrobe meegegeven in mijn DNA.

Sedert jaren ben ik volledig begeesterd door fermenteren. Zo is De Wilde Goesting ontstaan.

 

 

 

 

12/04/2019 - 10:45

Spring op de "Zero Waste Rollercoaster" i.s.m. Veerle Colle

Ben je helemaal klaar om te starten met een Zero Waste levensstijl? Wil je graag in één keer de beste, gemakkelijkste én goedkoopste tips te weten komen? Heb je zelf nog vragen bij bepaalde accessoires? Dan is deze rollercoaster iets voor jou.

 

Veerle Colle ging eind 2014 de uitdaging aan om haar afval te beperken tot het minimum. Ze deelt haar ervaring via illustraties. In deze workshop overloopt ze samen met jullie een rollercoaster aan tips. Zo kan jij meteen aan de slag!

 

 

11/04/2019 - 10:00

Workshop DIY huishoudproducten met Marion Maakt

Huishoudproducten zitten vol chemicaliën die slecht zijn voor de gezondheid en het milieu. Ze irriteren de huid en luchtwegen én kosten bakken vol geld.
Gelukkig kan het anders! In deze workshop leer je schoonmaakmiddelen maken die huidvriendelijk, efficiënt, low budget en biologisch afbreekbaar zijn. Bovendien is het heel gemakkelijk! Je hebt slechts enkele ingrediënten nodig.

Je gaat naar huis met 2 producten 
- Allesreiniger geschikt voor alle ondergronden 
- Antibacteriële WC reiniger

Bovenop krijg je nog enkele receptjes mee om zelf aan de slag te gaan:

- Desinfecterende reiniger met ontkalkende werking

- Schuurcrème tegen hardnekkige vlekken in de keuken en badkamer

- Waspoeder voor de witte of gekleurde was

 

09/04/2019 - 16:15

Lezing: Rust in je huis, ruimte in je hoofd met Nele Colle

 

Een workshop over ontspullen, opruimen en organiseren en hoe dat leidt tot een eenvoudiger en duurzaam leven. Een workshop over een leven van meer met minder, mét ruimte voor persoonlijk advies.

Na deze workshop ga je naar huis met veel zin en praktische, duurzame tips om opnieuw rust en overzicht te creëren waar het even zoek was.

 

18/12/2018 - 11:00

Save the date!

Wij nodigen u graag terug uit op zaterdag 28 en zondag 29 september 2019. Tot dan!

21/09/2018 - 17:45

Eenvoudiger leven met zelfgemaakte deo!

Krijg vele tips & tricks om stappen te zetten naar een eenvoudiger leven. Om af te sluiten maakt Stéphanie, de Pure Living Home Organiser, samen met jou een natuurlijke deodorant waar je de ingrediënten wel van begrijpt. 

Volg haar workshop op zaterdag en zondag telkens om 14u in onze demo-keuken!

 

20/09/2018 - 14:45

Tickets Puur Beleven op Vakantieveilingen

Geef hier uw bod en koop uw tickets aan een voordelige prijs!

18/09/2018 - 15:15

Snoepen van je tuin, het hele jaar door

Niets heerlijker dan 'snoepen' uit eigen tuin. Velt geeft je tal van tips om in zowel grote als kleine tuinen allerlei eetbare of bruikbare elementen te integreren. Is jouw oppervlakte gazon ook net iets te groot? En wil je graag een stukje groen omtoveren tot 'beleefgroen'? Velt-lesgeefster, Annick Hollebeke, geeft je allerlei tips over wat kan in jouw tuin!

18/09/2018 - 15:00

Boeketten uit eigen tuin

Ontdek met welke elementen uit eigen tuin je prachtige boeketten maakt als origineel geschenk of decoratie in je eigen huis en tuin. Velt-lesgeefster, Annick Hollebeke, wandelt 's ochtends voor je door haar tuin en geeft je tijdens deze workshop graag de microbe en heel wat tips mee om zelf succesvol aan de slag te gaan!

18/09/2018 - 12:30

A taste of Nature

Van Steenkiste David was tot 2015 als chef aan de slag in verschillende gastronomische restaurants voor hij Herbas oprichtte, waar hij zijn echte passie kan beleven: het kweken en plukken van kruiden in het wild en in zijn eigen tuin.

Herbas richt zich op horeca en particulieren en biedt hen verse kruiden en eetbare bloemen aan, maar ook gevriesdroogde kruiden, zeewiersoorten en in het wild geplukte kruiden. 

 

13/09/2018 - 15:15

Verborgen groentjes

De nieuwe voedingsdriehoek maakt het heel duidelijk: groenten zijn onze belangrijkste bron van voedingsstoffen. Je kan er niet te veel van eten. Op de beurs kan je een workshop met Velt meevolgen waarin ze heel creatief aan de slag gaan met groenten: brood, een pizzabodem, wafels, een cake... het kan allemaal van groenten gemaakt worden!
En bovendien is het nog heerlijk lekker ook én ideaal om kinderen stiekem wat extra groentjes te doen smullen. 

 

10/09/2018 - 16:00

Schuif mee aan tafel in ons plantaardig pop-up restaurant

Schuif mee aan tafel in ons plantaardig pop-up restaurant en ervaar hoe creatief, gezond en veelzijdig de plantaardige keuken is. Chef Pieter-Jan Lint serveert in samenwerking met Quorgette Catering  een keuken die toegankelijk is voor iedereen, met de nodige dosis 'rock & roll'. 

Reserveer vlug uw plaatsje via deze link. 

 

07/09/2018 - 14:45

Recht van bij de boer

De Korte Keten kent steeds meer succes. Naast de meest gekende hoevewinkels en boerenmarkten omvat het intussen ook bijvoorbeeld automaten op de hoeve, buurderijen (boeren en buren) groenteabonnementen, CSA-initiatieven en Voedselteams. Op de beurs bieden wij een platform aan Voedselteams en de CSA-zelfoogstboerderijen om u te vertellen over hun werking en de vele voordelen hieromtrent. Kom in contact met enkele producenten en ontdek en proef de smaken van verse en lokaal geteelde producten recht van bij de boer. 

 

30/07/2018 - 15:15

Julie Vandekerchove

Julie Van den Kerchove is het gezicht achter de populaire blog Julie's Lifestyle en  de auteur van Julie Natuurlijk en Easy Vegan met Julie. Gedreven door haar persoonlijke zoektocht naar een optimale gezondheid en meer energie laat ze Vlaanderen nu ook kennismaken met de keto keuken: dé manier om van je lichaam een natuurlijke vetverbrander te maken met veel gezonde vetten en groenten. Samen met haar partner Simon Matthys bracht ze de eerste Belgische raw vegan productlijn ALL GOOD op de markt, en biedt ze workshops en catering aan. 

 

17/07/2018 - 15:15

Natto, van onbekend en onbemind naar smakelijk gezond

Natto is een soja ferment die er voor de gemiddelde Westerling vrij onsmakelijk uitziet. En toch heeft het erg veel gezondheidsvoordelen. Evelyne van Teach Erba gaat met jullie de uitdaging aan om een smakelijk receptje met Natto op tafel te toveren. Niet te missen zaterdagnamiddag om 15h00 op Puur Beleven!

 

09/07/2018 - 15:15

Ontdek Moringa Oleifera

Moringa oleifera, ook wel bekend als de "wonderboom" vanwege de hoge voedingswaarde en medicinale eigenschappen van de bladeren en vruchten van de boom, heeft niet echt een officiële Nederlandse naam. Zo worden de bladeren in Zuid-Afrika gebruikt om ondervoeding tegen te gaan. Door deze eigenschappen wordt Moringa oleifera op grote school gekweekt in plantages.30 gram Moringa bevat net zoveel vitamine C als 7 sinaasappels, net zoveel kalium als 3 bananen en net zoveel calcium als 4 glazen melk. Bovendien zitten er allerlei andere fytonutriënten in hoge mate in. Hij kent vele medicinale werkzaamheden en een extreem hoge voedingswaarde. Maar hoe gebruik je hem nu eigenlijk? In deze workshop leer je hoe je Moringa kan integreren in je dagelijkse voeding. Je kunt hem drinken als thee, maar je kunt Moringa ook gebruiken in de keuken, in de soep, ja, zelfs in desserts. Katrien van Kruidenkriebels geeft op zaterdag en zondag telkens om 16u een boeiende uiteenzetting over Moringa oleifera. Niet te missen!

 

19/06/2018 - 15:15

Groene inspiratie

Samen met onze partner Velt willen we op Puur Beleven een inspiratiebron zijn voor al wie met de natuur en onze omgeving iets bewuster wil omspringen. Wil je graag tips en tricks rond ecoboeketten? Vind je het ook zo moeilijk om jouw kinderen veel groenten te doen ontdekken, krijg je graag ideetjes om wat groen te creëren in jouw stadstuin of terras of proef je graag ter plaatse van heerlijke appelen en peren uit eigen tuin? Al deze topics en nog veel meer kan je deze editie ontdekken op Puur Beleven!

 

02/05/2018 - 15:15

Plantaardig pop-up restaurant

Na de vele lovende kritieken vorige editie zijn we zeer blij dat we komende editie terug een plantaardig pop-up restaurant gaan organiseren. Dat plantaardig eten ook gastronomisch kan zijn, heeft chef-kok Pieter-Jan Lint ondertussen wel al bewezen. Vorige keer geen plaatsje kunnen bemachtigen of voor een tweede maal aanschuiven? Binnenkort meer nieuws!

 

27/04/2018 - 15:00

Theetuintje met koffiecorner

Bezoekers kunnen even verpozen op onze thee-& koffiecorner. De corner zal volledig worden aangekleed met kruidenbakken en curiositeiten. De bezoeker kan hier zelf zijn eigen kruidenthee samenstellen. 

 

15/04/2018 - 15:00

Ann Vansteenkiste

Theemeester Ann Vansteenkiste zal op Puur Beleven een voordracht met theedegustatie geven. Om een thee of een kruideninfusie correct te zetten moet je een aantal regels respecteren. 
Alles begint bij het onderscheiden van de verschillende theesoorten en kruideninfusies. Ann zal de bezoekers demonstreren hoe je thee volgens de regels van de kunst zet. 

 

02/04/2018 - 15:00

Steffi Vertriest

Op zondag komt healthy foodie Steffi Vertriest naar de beurs en komt ze koken in onze demokeuken. Steffi is gekend van haar boek " De Gezonde Goesting " en haar kookprogramma op Njam.tv. Zij is een fervente aanhanger van biologisch koken en wil iedereen ook inspireren in haar overtuiging. 

 

28/03/2018 - 14:45

Foodtruckplein

Ook deze editie hebben we terug een aantal leuke foodtrucks op ons cateringplein. Kom zeker even de sfeer opsnuiven en geniet van de talrijke orginele en heerlijke gerechten. 

 

     

22/03/2018 - 14:45

Interessante lezingen

Emily-Jane Lowe, bekend van haar blog Leven Zonder Afval, vertelt tijdens een inspirerende lezing hoe zij, als moeder van een gezin met 3 jonge kinderen, leeft zonder afval. Ze geeft tips & tricks om onze afvalberg kleiner te maken. Achteraf krijgen bezoekers uiteraard de mogelijkheid om vragen te stellen. 

 

21/03/2018 - 14:45

Actieve workshops

Claudia Van Avermaet, zus van wielrenner Greg Van Avermaet is gecertificeerd yogalerares en voedingscoach. Zij gelooft in de kracht van lekkere en pure ingrediënten maar ook in het effect van yoga. Tijdens Puur Beleven geeft ze praktische tips om te ontspannen aan de hand van enkele eenvoudige yogaoefeningen. 

 

21/03/2018 - 14:45

Karola's Kitchen

Karolien Olaerts, populaire blogster van Karola's Kitchen en auteur van Gewoon Gezond zal op Puur Beleven een praktische kookdemo geven waarbij ze tips & tricks geeft om gezond te gaan eten op basis van groenten en fruit. Aansluitend is er ook een signeersessie met mogelijkheid om vragen te stellen. 

 

26/02/2018 - 14:30

Focus op innovaties

Onze bezoekers gaan op zoek naar inspiratie en dus innovaties. We zetten deze editie volop in op de laatste nieuwe trends en ontwikkelingen. In samenwerking met onze partners Pixii en Vibe bieden we een attractief programma met de focus op gezondheid in het (ver)bouwen. 

 

            

05/02/2018 - 14:45

Bio verdwijnt niet

Biolicious gaat echter niet verloren en zal worden opgenomen in het hart van onze beurs: het Biodorp! Uit de vele reacties van bezoekers bleek dat de term bio nog meer omkadering en strikte regelgeving moet krijgen. Het Biodorp stelt ons in staat om dit ook praktisch uit te voeren zonder in te boeten aan beursoppervlakte. 

 

 

05/02/2018 - 14:30

We hebben groot nieuws

Biolicious wordt.... Puur Beleven!

De beurs is doorheen de jaren uitgegroeid naar een totaalbeleving waarin we verschillende aspecten van duurzaamheid aan bod laten komen. Ons campagnebeeld is dan ook een knipoog naar de 4 grote peilers: Voeding - Tuin - Bouwen & Verbouwen en Beauty. 

 

 

18/01/2018 - 14:15

Save the date!

De 5de editie gaat door op zaterdag 29 en zondag 30 september 2018 in Antwerp Expo. 

04/09/2017 - 14:45

Maak je eigen tegeltuin

 

Meer groen in de stad heeft heel wat voordelen. Het tempert de opwarming, vangt fijn stof op en brengt zuurstof in de lucht. Bovendien voelen we ons ook prettiger in een groene buurt. Dus waarom dan geen tegeltuin voor iedereen? Hoe begin je eraan?

 

Vraag na bij je gemeente of het mag.

Soms moet je een vergunning aanvragen, soms niet. Toch zijn er bijna altijd wel richtlijnen waarmee je rekening moet houden. Zo moet de stoep voldoende breed blijven voor een rolstoel.

Zon of schaduw?

Ligt je tegeltuin in de zon, kies dan voor mediterrane planten. Meng één deel van het puin/zand uit de kuil met één deel biologische potgrond en vul de kuil. Ligt je tegeltuin in de schaduw, dan vul je de kuil volledig met biologische potgrond. Ten slotte kunnen de planten erin. Geef na het planten goed water.

Haal de tegels eruit.

De eerste is altijd de moeilijkste, daarna gaat het meestal wel vlotter. Gooi de tegels niet weg, je kunt ze nog gebruiken als kantopsluiting. Meestal zit er wel een laag geel of wit zand onder de tegels, in sommige gevallen gehard met cement. Die laag verwijder je.

 

Graag meer informatie? Tijdens vertelt Velt je alles over de mogelijkheden.

 

​Bron: www.velt.nu

 

 

30/08/2017 - 14:30

Schenk jouw kleren aan De Collectie Antwerpen

 

Schenk jouw kleren aan De Collectie Antwerpen tijdens Biolicious 2017.

De partners van De Collectie halen de items op tijdens de beurs, aan huis of geven je de kans om ze binnen te brengen in één van de vele brengpunten in de stad. De Collectie is alles wat in de kleerkasten van de Antwerpenaren hangt, maar al lang niet meer werd gedragen. Een unieke Collectie die een tweede leven verdient – en toch liefst in jouw eigen stad!? lokaal, sociaal, en goed voor het milieu is!

De Collectie bestaat uit vijf Antwerpse non-profit-organisaties: De Kringwinkel Antwerpen, Oxfam, Wereld Missie Hulp, Kindervriend en Mensenzorg– die de handen in elkaar slaan om te zorgen dat jouw afgedragen textiel maximaal lokaal verwerkt wordt. Door het binnenbrengen steun je niet alleen lokale sociale tewerkstellingsprojecten maar ook goede doelen, hier in Antwerpen en in derdewereldlanden.

 

Samen geven we items met een verleden opnieuw een toekomst. Bedankt!

 

 

 

 

27/07/2017 - 10:00

Afslanken met biofruit door Julia Kang

Julia schreef de bestsellers "100% Gifvrij, slank en gezond door een natuurlijke levensstijl" en "Natuurlijk en gezond (op)VOEDEN". Dit jaar verscheen het boek: "Fruit jezelf gezond en slank". Tussen haar lezingen door is er ruimte voor een Meet & Greet met Julia. 

10/07/2017 - 09:45

Exclusief én plant-based dineren tijdens Biolicious!

Dat biologisch eten ook gastronomisch kan zijn, bewijst Pieter-Jan Lint met zijn pop-up restaurant 'Plant-based Fine Dining' tijdens Biolicious. Registratie kan via de website!

03/07/2017 - 10:00

Virtual reality blik op de ondergang van de ijskappen

Greenpeace is aanwezig met een 360° virtual reality film over het afsmelten van de ijskappen. Bezoekers kunnen tijdens de beurs kijken vanaf het dek van het Greenpeaceschip, de Arctic Sunrise, en ontdekken hoe het is om op een ijszee te lopen of om een gletsjer te verkennen, maar krijgen ook van dichtbij een ijsbeermoeder met haar kroost te zien. 

20/06/2017 - 10:15

Veilig rijden op de e-bike

Ook deze editie kunnen bezoekers terug een hindernissenparcours afleggen met de e-bike. Hiernaast zijn er twee boeiende workshops omtrent de nieuwe wetgeving voor elektrisch fietsen en gevaar herkenning voor gebruikers van elektrisch fietsen. 

04/04/2017 - 14:30

Biolicious blijft groeien!

Bezoekers kunnen deze editie niet alleen inspiratie opdoen rond duurzaam leven maar ook omtrent duurzaam wonen en tuinieren. Ontdekt naast Biolicious dan ook onze zones EcoWonen en EcoTuinieren.